NastaveníNastavení

Soukromé zprávySoukromé zprávy

FAQFAQ

HledatHledat

Seznam uživatelůSeznam uživatelů

PřihlášeníPřihlášení

RegistraceRegistrace
Index
Novinky | Turné | Greatest Hits | Fotky | Videa | Historie
22.07.2012: Melanie C - IDKHTLH (singl)
09.09.2012: Melanie C - Stages (album)
27.11.2012: Rozjezd Viva Forever (muzikál)
11.12.2012: Premiéra Viva Forever (muzikál)


Otevřít SpicePlayer v novém okně

musicsever.cz: Kořeněný svět bez Geri (recenze Wembley)

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Index -> Spice Girls
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tommy
Admin
Admin


Pohlaví: Pohlaví:Muž

Založen: 28. 05. 2005
Příspěvky: 11997
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 11. prosince, 2008 23:33    Předmět: musicsever.cz: Kořeněný svět bez Geri (recenze Wembley) Citovat

06.12.2008 05:00, Dan Hájek

Spice Girls na konečné zastávce svého Spiceworld Tour, to je znovu vydaný koncertní záznam "Live At Wembley Stadium" obohacený o interview "Back in Britain!". Poslední kus z VHS trilogie (počítáme i "Spiceworld: The Movie") a rozlučkový taneček napříč hity Spice Girls. Koncert, jehož síla už jaksi vyprchala.

Spice Girls - Back In Britain! Live At Wembley Stadium

Vydáno: 06.10.2008
Celkový čas: asi 120 minut

Skladby: Opening Title Music, If U Can't Dance, Who Do You Think You Are, Something Kinda Funny, Do It, Too Much, Stop, Where Did Our Love Go?, Love Thing, Instrumental, The Lady Is A Vamp, Say You'll Be There, Naked, 2 Become 1, Sisters Are Doin' It For Themselves, Wannabe, Spice Up Your Life, Mama, Viva Forever, Never Give Up On The Good Times, We Are Family, Instrumental/Close, Back In Britain! (Interview)

Nosič k recenzi poskytlo vydavatelství EMI.


Stroj času prosím přesunout do roku 1998. Spice Girls tehdy vyrazily na své první světové turné, než jej však stihly pořádně rozjet, dala Geri Halliwell zbytku kopačky a všechno se muselo narychlo měnit - většina koncertů je teprve čekala. Vokální party si tedy mezi sebe přerozdělily Mel C, Mel B, Emma, Victoria a úplně poslední show této šňůry byla natočena pro vydání na VHS. Kazeta vyšla před Vánocemi stejného roku.

"Back In Britain! Live At Wembley Stadium" však má stejné vady na kráse jako ve stejný termín vydané DVD "Girl Power! Live In Istanbul". Moc práce s přepracováním původního materiálu z videokazet si nikdo nedal, utrpěl tak opět nejvíce zvuk. Ti všímavější postřehnou, že třeba u skladeb "If U Can't Dance", "Naked" a "2 Become 1" je zcela identická choreografie a nápady, jen v záběru chybí Geri (tu je možné zaslechnout jen v prvně zmíněné, byl v ní totiž ponechán její španělský rap). Taktéž více vyniknou jejich nevyrovnané pěvecké výkony - největší utrpení čeká diváka při Emmině sólu ve "Where Did Our Love Go?".

Během vystoupení došlo i na pár coverů, například duet Mel C a Mel B "Sisters Are Doin' It For Themselves" (v originálu Eurythimcs s Arethou Franklin) je hodně povedená koncertní položka. Vizualizace koncertu je dost stylizována do podoby klipu k hitu "Spice Up Your Life". Ústřední čtveřici doplnili tanečníci a oproti akci v Istanbulu se dá říct, že to je opravdu plnohodnotná show. Spice Girls (MySpace.com) tu už i zkušeně hecují publikum a střílejí jeden hit za druhým.

Bohužel bonus v podobě rozhovoru pojmenovaného "Back In Britain!" je drobet fiaskem čítajícím jen povzdechy nad odchodem Geri nebo špatným stravováním během části turné po Americe. Lepším zpestřením jsou prostřihy do skupinek tančícího publika v řadách narvaného Wembley během koncertu. Překvapivě nejlépe zvládají všechny pohyby z klipů Spice Girls ty nejmenší fanynky (pětileté holčičky), ale ani dospělí se nenechají zahanbit.

"Back In Britain! Live At Wembley Stadium" je dalším nedotaženým upomínkovým předmětem na kariéru Spice Girls. Show má spád, ale "We Are Family" bez Geri jaksi nefunguje. Přátelská rodinka se nám tehdy rozpadla, tak jim naposled zamávejte.

6/10
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky Facebook Last.fm MSN
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Index -> Spice Girls Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


www.thespicegirls.com | www.myspace.com/thespicegirls | Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group